Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sallent

  Sallent de Castellbò era antigament un punt fortificat, amb unes quantes cases entorn de l'església i uns pocs masos, Can Damians, Can Tomàs, Mas d'en Roca, etc., entorn seu. És a 1243 m d'altitud i tot el seu conjunt tenia 2 habitants el 1991 i un màxim de 9 famílies a mitjanç del segle XIX. La seva esglesiola de Sant Serni, un edifici rectangular, amb façana i campanaret a ponent, cobert de llosa, depenia de Sendes i ara de Castellbò.

    Més al S de Sallent, al peu de la pista que mena a Aravell, hi ha el mas de la Torre de Sant Climent, fortificat com indica el seu nom; prop d'ell hi ha la capella de Sant Climent de la Torre, d'una nau, absis i porta a migdia. Té un campanar d'espadanya de dos ulls sobre el mur ponentí i un altre de petit, d'un ull sobre el mur de llevant, o d'entre la nau i l'absis.

     Dins la vall de Castellbò encara hi ha altres antics masos, com els de l'Aristell o del Trillau, antics molins, com els del Jironi, del Lleïr, d'Hoster, del Roi, del Vidal, etc., capelles tardanes com les de la Pietat, Sant Francesc Xavier, etc., i fins i tot advocacions curioses com la del Sant Fum, de la parroquial de la vila.
---
font:grec.net