Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PROGRAMA BO CULTURA JOVE

DIMARTS 26 SETEMBRE 2023

El Ministeri de Cultura i Esport va posar en marxa aquest passat mes de juny i, per segon any consecutiu, el programa Bo Cultura Jove adreçat a uns 500.000 joves del país que compleixen 18 anys al llarg d’aquest 2023 que els permetrà gaudir d’un ajut directe de 400 euros en activitats i productes culturals. A Lleida, podrien beneficiar-se d’aquest programa al voltant de 4.500 joves lleidatans.

El motiu d’aquesta carta és convidar-te a fer difusió entre el col·lectiu de joves del teu municipi d’aquesta iniciativa perquè estem convençuts que es tracta d’una bona eina per potenciar i incentivar el consum de productes culturals entre els joves i, a la vegada, impulsar l’àmplia i variada oferta que ens ofereix el sector cultural del nostre país.

El termini per sol·licitar el Bo Cultura Jove finalitza aquest proper dissabte 30 de setembre i els joves interessats cal que es donin d’alta a través de la web https://bonoculturajoven.gob.es/ mitjançant sistemes d’identificació digital i segueixen les indicacions per formalitzar la sol·licitud. També hi podran consultar el llistat d’establiments comercials, empreses i entitats de les Terres de Lleida adherides al Programa on podran fer ús de l’ajut de 400 euros.

El Bo Cultural Jove funciona com una targeta de prepagament que els joves disposaran a través del mòbil o de forma física que els permetrà gaudir d’una àmplia proposta de productes culturals que es divideixen en tres trams per afavorir la diversificació de l’oferta: 100 euros en productes físics com ara llibres, premsa o discos, 100 més en productes digitals com ara premsa digital o vídeojocs en línia i els 200 euros restants els podran destinar a arts escèniques com teatre, òpera, cinema, dansa o museus.

En la convocatòria del Bo Cultura Jove 2022, gairebé 277.000 joves de tot el país, dels quals 1.866 de Lleida, van sol·licitar i gaudir d’aquesta iniciativa que vol contribuir a fidelitzar els joves com a públic i com a consumidor dels productes culturals.

Espero que aquesta iniciativa sigui del teu interès i que des del vostre ajuntament -a través del teixit associatiu i dels canals de difusió municipals- pugueu fer-ho extensiu als joves del vostre municipi nascuts l’any 2005.