Esteu aquí: Inici ca El Municipi Guia de Serveis SERVEI D'ORIENTACIÓ PIMESTIC

SERVEI D'ORIENTACIÓ PIMESTIC

Foment de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per a les empreses privades

pimes_web3.jpgL'AJUNTAMENT dóna a conèixer aquesta iniciativa de la Generalitat:

SERVEI D’ORIENTACIÓ PIMESTIC--- Servei parcialment subvencionat, que ofereix la Generalitat, d’assessorament personalitzat en tecnologies Tic(tecnologies de la informació i la comunicació, són el conjunt de serveis i infraestructures que s’utilitzen per processar i transmetre informació generalment en format digital, i que permeten l’accés, l’emmagatzematge, el tractament i la comunicació de la informació), dirigit a les pimes i micropimes catalanes. Realitzat per una persona experta en noves tecnologies, coneixedora dels processos de negoci, experta en seguretat informàtica i homologada i acreditada per la Generalitat,son persones properes a l’àmbit geogràfic de les empreses a les que orienten i per tant coneixedores de la realitat tecnològica i empresarial de la zona. Aquesta persona mantindrà una entrevista personal per conèixer l'empresa i les seves prioritats empresarials (aproximadament unes 3 hores), per poder realitzar l'estudi (diagnosi tecnològica) i finalment presentar un informe. Oferim tres tipus de servei en funció de les necessitats de l'empresa:

§ Servei Bàsic <subvencionat un 75%>- Per a empreses que estan en un estat bàsic de noves tecnologies, volen iniciar el camí cap a l'aprofitament de les TIC: millorar la presència a Internet, agilitzar les relacions i comunicacions amb els proveïdors aprofitant en correu electrònic, etc.. Es un assessorament general, per saber quina és la millor solució tecnològica de les existents, per cada empresa en concret i per als seus plans de futur.<Cost del servei: 400 €. Subvenció de la Generalitat: 300 €. Cost a l'empresa: 100 €.>
§ Servei Avançat <subvencionat un 50%>- Per a empreses que ja han incorporat les noves tecnologies, volen millorar el grau d'aprofitament del que tenen: gestionar automàticament els inventaris, millorar la relació amb proveïdors i clients (extranet, CRM), optimitzar els processos interns (ERP, solucions verticals), realitzar transaccions econòmiques segures per Internet, gestionar dispositius de manera remota, etc...A més d'un assessorament general és un estudi més profund sobre uns temes en concret per millorar el seu negoci. <Cost del servei: 1000 €. Subvenció de la Generalitat: 500 €. Cost a l'empresa: 500 €>.
§ Servei en Seguretat Informàtica <subvencionat un 50%> - Adreçat a empreses de qualsevol sector d’activitat, que ja han incorporat les noves tecnologies (independentment del nivell d’implantació que tinguin) al seu negoci i que volen millorar la seva seguretat, tant de la seva informació com dels seus equipaments, mitjançant l'ús de les TIC: adequar l’empresa a les obligacions de la legislació vigent, establir els mecanismes per tal de garantir la continuïtat del negoci en cas d’incidències, millorar la credibilitat i la confiança de les transaccions electròniques i l’accés a la informació que oferim als clients, gestionar de manera fiable i segura els sistemes d’informació,etc......Detectar els punts febles i els riscos que això comporta a l’empresa, donar les solucions prioritzant per importància i donar a conèixer quin es el camí a seguir. <Cost del servei: 1000 €. Subvenció de la Generalitat: 500 €. Cost a l’empresa: 500 €.>

Estàinclòs dintre el PLA PIMESTICimpulsat per la Generalitat de Catalunya, <a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM)>, amb un pressupost de 20 milions d'euros per al període 2007-2011, que té com a objectiu principal la millora de la competitivitat de les empreses catalanes (pimes i micropimes) mitjançant la introducció i la utilització eficient de les tecnologies TIC (de la informació i comunicació). A la seva comarca l’any passat ja es va realitzar una Jornada Pimestic. Duran aquest any es seguiran realitzant jornades a tot el territori català. Apart de les que feien l’any passat < Genèriques, Empresarials, Temàtiques> en faran Sectorials. Més informació <http://www.pimestic.cat/jornades.html>.
Dintre del Pla Pimestic afegim dues novetats:

· EinesTIC - Un paquet informàtic basat en eines estàndard de programari lliure destinat a cobrir els requeriments informàtics bàsics del dia a dia dels professionals i de les micropimes catalanes. EinesTIC poden funcionar en pràcticament qualsevol ordinador i inclou eines per a la gestió de contactes, la facturació i la gestió de despeses, per elaborar documents i per gestionar el correu electrònic, entre d'altres. Per qualsevol dubte contacteu amb einestic@pimestic.cat .Aquest paquet informàtic va ser presentat i llançat al mercat el passat dia 6 de Març.<http://www.pimestic.cat/que-es/area-de-premsa/noticies/newsdetails.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=161&tx_ttnews%5BbackPid%5D=4&cHash=74e7fef5aa >.
· Autodiagnosi Pimestic - Realitzat online, diagnostica l’estat de digitalització de l’empresa. Adreçat als gerents i personal directiu de les pimes catalanes de qualsevol sector d’activitat. Fruit de les respostes donades s’elaborarà un informe en el que es posicionarà a l’empresa dins els diferents nivells de maduresa en l’adopció de les TIC en diferents àmbits analitzats, fent èmfasi en els aspectes a millorar. L’informe resultat s’enviarà per correu electrònic a l’adreça de contacte de l’empresa.

Servei d’Orientació PIMESTIC: coneix com pots millorar la competitivitat de la teva empresa aprofitant l’ús de les tecnologies de la informació.
Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) poden millorar la competitivitat de la teva empresa, sigui quin sigui el teu negoci!!
Existeix la tendència a pensar que les TIC només son per empreses mitjanes o grans i que disposen d’elevats pressupostos, però la realitat és que existeixen diversitat de productes i serveis TIC adequats a les necessitats específiques de totes les empreses, encara que siguin pimes o micropimes i disposin de pressupostos reduïts i que poden millorar significativament la competitivitat de les mateixes.
Un exemple de com un petit canvi tecnològic repercuteix en gran mesura en la competitivitat d’una empresa el trobem en el cas d’Embotis Solà, S.L., una pime càrnia de Vic, especialitzada en embotits que va decidir incorporar la factura electrònica (e-factura) per interactuar amb els seus clients. Embotits Solà, S.L. va prendre la determinació d’incorporar la factura electrònica dins del seu circuit administratiu per tal de continuar venent a certs clients que l’exigien, però amb aquesta millora va obtenir molts més beneficis: millor interacció entre l’empresa i els clients, eliminació de paperassa, estalvi en correu postal, estalvi d’arxiu físic, noves oportunitats de negoci, etc.
Què és el Servei d’Orientació PIMESTIC?
El Servei d’Orientació PIMESTIC és un servei d’assessorament independent i de qualitat ofert per la Generalitat de Catalunya i adreçat a les pimes i micropimes catalanes, per mitjà del qual una persona experta en TIC i en processos de negoci i homologats per la Generalitat analitzarà l’empresa a través d’una entrevista personal, a on també podrà resoldre tots els dubtes tecnològics, i oferirà a l’empresari un informe amb una proposta d’actuacions, basades en l’ús de les TIC, que permeti que el seu negoci sigui més competitiu, redueixi els costos i/o augmenti les vendes.
Què costa el Servei d’Orientació PIMESTIC?
S’ofereixen dos tipus de servei en funció de les necessitats de l’empresa.
· Servei d’orientació bàsic, adreçat a empreses que volen iniciar el seu camí cap a l’aprofitament de les TIC. (Cost del servei: 400€. Cost empresa: 100€. Subvenció Generalitat 300€).
· Servei d’orientació avançat, adreçat a empreses que ja han incorporat les noves tecnologies però que volen millorar-ne el seu grau d’aprofitament. (Cost del servei: 1.000€. Cost empresa: 500€. Subvenció Generalitat 500€).
· Servei d’orientació en seguretat, adreçat a empreses de qualsevol sector d’activitat, amb independència del nivell d’implantació de les TIC que tinguin, que volen millorar la seva seguretat, tant de la seva informació com dels seus equipaments, mitjançant l'ús de les TIC. ( Cost del Servei: 1.000€. Cost empresa: 500€. Subvenció Generalitat 500€).
Com puc sol·licitar-ho?
Sol·licitar-ho és molt fàcil. Només cal omplir el formulari de sol·licitud a la següent adreça web: www.pimestic.cat/servei-orientacio/formulari.html.

Per a més informació contacteu al 902 20 66 20 o la plana web www.pimestic.cat .

Adjunt podeu consultar els formularis d'adhesió.

Per consultar el díptic podeu clicar aquí:

http://portal.ddl.net/layout_novetats.php?id=5506

Accions del document

© Ajuntament de MONTFERRER I CASTELLBÒ Plaça de la Trobada s/n 25711
Telf: 973 351 343 Fax: 973 353 536 e-mail: ajuntament@montferrercastellbo.cat

Administració Oberta de Catalunya Ara Lleida
Carregant...